Problemene med statsgjelden i Eurosonen - altså de landene som bruker EUs felles valuta euroen - er ikke løst. Samtidig vokser frykten for at USAs økonomi skal bli rammet av nye nedgangstider, ble det sagt lørdag.- Vi er ikke engang i nærheten av slutten på uroen, sier den amerikanske markedsstrategen Mike Gibbs til nyhetsbyrået Reuters. - Men hvis det skjer en større bedring i situasjonen i Europa, kan investorene bli oppmuntret, tilføyer han.
Resesjon
I uken som gikk advarte den amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley om at både USA og Europa er farlig nær en resesjon. Dette er et teknisk uttrykk som betyr at samlet verdi av de produserte varene og tjenestene synker i to eller flere kvartaler på rad.Storbanken JP Morgan Chase har fulgt andre banker og redusert sitt anslag for den økonomiske veksten i USA. Tidligere lød spådommen for fjerde kvartal i år på 2,5 prosent, nå er den satt ned til 1,0 prosent.Ren nervøsitet skaper etter enkeltes mening fare for overreaksjoner. - Markedene er fortsatt ømfintlige for negative overskrifter i nyhetene, og alt som smaker det minste vondt kan utløse aggressivt salg av verdipapirer, sier analytikeren Michael James.