Anbefaler kjøp av tre aksjer - advarer mot én

Ragnhild Wiborg mener investorer og analytikere har vært for optimistiske for lenge. Her avslører hun hvilke aksjer du bør satse på - og hvilken du bør holde deg langt unna.

Ragnhild Wiborg - Foto: Finansavisen
Børs

Ragnhild Wiborg, forvalter av hedgefondet Consepio, sier til Finansavisen torsdag at en stor andel av analytikerstanden har undervurdert problemene den finansielle verden har stått ovenfor.- Børsen har falt en del, men det er helt åpenbart at analytikere og investorer har vært for optimistiske. Mange har trodd at problemene vil løse seg, men gjeld må alltid betales, sier Wiborg.Hun tror statsgjeldproblematikken i USA og i Piigs-landene vil føre til den laveste veksten den vestlige verden har opplevd på flere tiår. Selv har Wiborg vært skeptisk lenge.- Jeg er forbauset over at andre ikke har sett dette tidligere. Problemene har vært synlige over en periode, men man hadde vel håpet at de skulle bli løst. Det skulle blitt tatt tak i de strukturelle problemene da det var muligheter for det i 2008 og 2009, sier Wiborg.Trass i et noe negativt syn på markedet generelt anbefaler hun likevel kjøp av flere aktører på Oslo Børs. Avocet Mining, DOF og Wilh. Wilhelmsen får alle tommel opp.Wiborg er imidlertid meget skeptisk til Frontline, og mener investorer bør holde seg unna tankaksjen.