Asia-børsene stuper

Japans Nikkei 225 falt om lag 2, 0 prosent mandag på nyheten om S&P's kredittnedgradering av USA.

Asia-børs - Foto: Scanpix
Børs

De asiatiske børsene raste på nyheten om at kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's nedgraderte USAs statsgjeld fra AAA til AA+ med negative utsikter.Asias samleindeks MSCI falt tilbake hele 3,98 prosent til 775,12.- De tre største bekymringene akkurat nå er S&P's nedgradering av USAs statsgjeld, de pågående gjeldsproblemene i Europa og bekymringer om inflasjon i Kina, sa sjefstrateg ved Amundi Japan, Masanago Kono til reuters.- Etter at det ikke kom noe konkret ut av G7s telefonkonferanse natt til mandag, testet future-spekulanter vannet en stund, men reagerte på kraftige fall i de asiatiske markedene, sa Kono.I Japan falt Nikkei 225 tilbake 1,92 prosent til 9.121,13, mens den bredere Topix endte ned 2,06 prosent til 784,44.Hong Kongs Hang Seng-indeks endte ned hele 4,04 prosent til 20.100,20, mens CSI 300 i Kina falt 3,86 prosent til 2.785,56.Kospi-indeksen i Sør-Korea endte ned 3,71 prosent til 1.871,73, mens Strait Times i Singapore falt 4,88 prosent til 2.848,71.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen