Barclays Capital klipper ned olje-estimatene

Barclays Capital kutter kraftig i estimert oljeetterspørsel for 2011. I en rapport som kommer de nærmeste dagene vil bankgiganten sable ned oljeestimatene.

Flammer fra avbrenningstårnet for gass på en oljeplattform. Foto: Scanpix Eeg, Jon
Børs

En kraftig oppbremsing i den økonomiske veksten, spesielt i USA, rammer forbrukere og selskaper og tvinger økonomiske prognosemakere og analytikere til å kutte estimater for den globale oljeetterspørselen.I en rapport som ifølge Reuters publiseres i løpet av de kommende dagene, har Barclays Capital kuttet sine estimater for veksten i verdens oljeetterspørsel for i år og 2012. Dette er gjort for å reflektere den dramatiske nedgangen i USA og andre steder.- USAs BNP er to prosent lavere enn hva alle forventet, eller kjente til, på grunn av revisjonene i forrige uke, sier analytiker Amita Sen i Barclay Capital til Reuters. Bankens analyseavdeling har klippet ned vekstanslagene for den amerikanske økonomien, og dermed følger olje-anslagene etter.Hittil har Barclays vært blant de største olje-optimistene og opererte for to måneder siden med en økt etterspørsel etter olje på verdensbasis på 1,7 millioner fat per dag i 2011. Dette ble nedjustert til en økning i den globale oljeetterspørselen på 1,56 millioner fat. Nå kutter de videre.Etter den siste pulssjekken på verdensøkonomiens generelle helsetilstand kutter banken ytterligere og tror økt etterspørsel i 2011 vil være 1,1 millioner fat per dag, med et totalt årlig 2011-konsum på 88,68 millioner fat olje per dag.2012 estimatene er trimmet ned fra et vekstanslag på 1,4 millioner fat per dag til et vekstanslag på 1,34 millioner fat per dag.

Nyheter
Næringsliv