SalMar skuffet på driftssiden i 2. kvartal, da selskapet sist uke la frem tall som viste et resultat etter skatt på minus 156,2 millioner kroner i 2. kvartal 2011, mot 154,9 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 176 millioner kroner.Fiskeanalytiker i Nordea Markets, Kolbjørn Giskeødegård, sier til HegnarOnline at han er bekymret for selskapets inntjening for 2. halvår.- SalMar skal ha 65 prosent av volumet for salg i 2. halvår. De har kun 20 prosent kontraktsdekning, det vil si at 80 prosent av volumet vil selges i spotmarkedet. Med tanke på lakseprisen og forventningene om at den vil fortsatt ligge på et realtivt lavt nivå sammenlignet med 1. halvår, er vi bekymret for inntjeningen, sier Giskeødegård til HegnarOnline.Han påpeker at han ikke er bekymret for selskapet som sådan, men at timingen for salg av fisk i markedet er uheldig.- Vi er bekymrret for prisene som det forventes at fisken skal realiseres til i 2. halvår, sier analytikeren og fortsetter;- Vi vil se at inntjeningen vil ligge langt under det ekstremt gode nivået selskapet har hatt siden det gikk på børs, sier Giskeødegård.På bakgrunn av dette har
Nordea Markets kuttet kursmål på SalMar fra 58 til 50 kroner, og gjentar sin hold-anbefaling på aksjen.
Aksjen ble sist omsatt for 39 kroner.