Mandagen startet med børsoppgang i Frankrike hvor CAC 40-indeksen la på seg 1,14 prosent. FTSE 100-indeksen i Storbritannia klatret 1,08 prosent mens DAX-indeksen i Tyskland falt 0,11 prosent.Tyskland krever at en avtale mellom Finland og Hellas om garantier for en ny runde med kriselån må godkjennes av hele eurosonen. Samtidig advarte kredittratingbyrået Moody's om at kravene om garantier kan forsinke den siste redningspakken og øke risikoen for at den greske statsgjelden misligholdes.-Torsdagens dramatiske børsfall er preget av frykten for en ny resesjon i vesten. Vi mener sannsynligheten for et resesjonsscenario dessverre har økt de seneste dagene, noe som motiverer en defensiv posisjonering i porteføljene, I dagens rapport fra Nordea ber sjeføkonom Steinar Juel leserne følge med på utviklingen i den uoffisiell PM-indeksen i Kina. Den vil gi et viktig signal på utviklingen i landets økonomi.-Natt til morgen offentliggjøres den uoffisielle PM-indeksen for Kina. Den venter vi har steget til 51 i august, fra 48,9. Det vil i tilfellet sende et viktig signal om at oppbremsingen av kinesiske økonomi nå er ved veis ende. Gode nyheter som dette er noe vi for tiden trenger, avslutter Juel.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og