Blandet på Europa-børsene

Frankrike sto i dag frem som lyspunktet på de viktigste børsene i Europa. Her er dagens Europa-kommentar.

Penger Foto: Scanpix Richardsen, Tor
Børs

I løpet av onsdagen gikk CAC 40-indeksen opp 0,72 prosent mens DAX-indeksen i Tyskland og FTSE 100-indeksen i London falt henholdsvis 0,73 prosent og 0,47 prosent.Les også: Håper vi unngår dobbel dippKonsumprisindeksen for landene som deltar i eurosamarbeidet (ØMU) falt 0,6 prosent på månedsbasis i juli. Det var som ventet. Årsveksten var 2,5 prosent. Det var også i tråd med forventningene.Kjerneinflasjonen steg 1,2 prosent på årsbasis, mot ventet på 1,6 prosentSarkozy + Merkel Tirsdag kveld ble det kjent at Frankrike og Tyskland tar til orde for en felles skatt på finansielle transaksjoner, noe som bidro til å senke Wall Street. Den franske presidenten Nicolas Sarkozy og den tyske statsministeren Angela Merkel er dessuten enige om å si klart nei til utstedelse av felles europeiske gjeldsbrev eller obligasjoner.USA I juli økte produsentprisene i USA med 0,2 prosent sammenlignet med måneden før. Analytikerstanden ventet en vekst på 0,1 prosent.Amerikanske statistikkmyndigheter forteller at PPI, eksklusive mat og energi, økte med 0,4 på månedsbasis. Her var det ventet en oppgang på 0,2 prosent.På årsbasis økte produsentprisene med 7,2 prosent. Ser vi bort i fra mat og energi var oppgangen på 2,5 prosent. Her var det ventet en oppgang på henholdsvis 7,0 prosent og 2,3 prosent.Slik gikk det på børsene i Asia Slik gikk det på børsene i Europa.Slik går det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen