Torsdagen har utviklet seg til et mareritt for investorer på børsene verden over.Elendige nøkkeltall fra USA forsurer en stemningen som fra før er preget av at europeiske politikere er i villrede over hvordan statsgjeldproblematikken i eurosonen skal løses.Utsiktene til svakere vekst i verdensøkonomien bidrar til å senke oljeprisen.Brent oktober-olje faller 2,70 dollar til 107,90 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned hele 4,17 dollar til 83,56 dollar fatet.Dette slår naturligvis stygt ut på en oljetung Oslo Børs. Hovedindeksen er i øyeblikket ned 5,5 prosent til 355,10.Statoil, som tidligere denne uken har gjort ett av sine største funn noensinne, straffes med en kursnedgang på over 5 prosent til 123,20 kroner.Seismikk-duoen TGS og PGS faller hhv. 8,3 og 8,5 prosent. Aker Solutions er ned 7,6 prosent, mens Subsea 7 trekker ned 6,8 prosent. Seadrill "nøyer seg" med å falle 4,2 prosent.Av andre tungvektere faller Yara 4,5 prosent, DnB NOR 5,8 prosent og Norsk Hydro 6,6 prosent. Telenor klarer seg noe bedre enn markedet, og er ned "bare" 3,3 prosent.Vi kommer med mer i børskommentaren.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og