Blodrødt på børsen

Når Statoil faller over 5 prosent, vet du at det er en stygg dag på Oslo Børs. Hovedindeksen er ned langt over 5 prosent. TGS og PGS straffes med kursfall over 8 prosent.

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX.
Børs

Torsdagen har utviklet seg til et mareritt for investorer på børsene verden over.Elendige nøkkeltall fra USA forsurer en stemningen som fra før er preget av at europeiske politikere er i villrede over hvordan statsgjeldproblematikken i eurosonen skal løses.Utsiktene til svakere vekst i verdensøkonomien bidrar til å senke oljeprisen.Brent oktober-olje faller 2,70 dollar til 107,90 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned hele 4,17 dollar til 83,56 dollar fatet.Dette slår naturligvis stygt ut på en oljetung Oslo Børs. Hovedindeksen er i øyeblikket ned 5,5 prosent til 355,10.Statoil, som tidligere denne uken har gjort ett av sine største funn noensinne, straffes med en kursnedgang på over 5 prosent til 123,20 kroner.Seismikk-duoen TGS og PGS faller hhv. 8,3 og 8,5 prosent. Aker Solutions er ned 7,6 prosent, mens Subsea 7 trekker ned 6,8 prosent. Seadrill "nøyer seg" med å falle 4,2 prosent.Av andre tungvektere faller Yara 4,5 prosent, DnB NOR 5,8 prosent og Norsk Hydro 6,6 prosent. Telenor klarer seg noe bedre enn markedet, og er ned "bare" 3,3 prosent.Vi kommer med mer i børskommentaren.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik går det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen