Børsene faller videre i Asia

Bekymringer rundt gjeldsproblemene i Europa svekker igjen de asiatiske markedene.

Kinesisk investor. Foto: AP
Børs

Det er mandag tredje dag på rad at de asiatiske børsene står i rødt. Samleindeksen MSCI Asia Pacific er ned 1,1 prosent, og cirka syv aksjer faller for hver tredje som stiger.Aksjene har ifølge Bloomberg News falt 14 prosent de siste fire ukene. I tillegg til gjeldsproblemene i Europa, er nedgangen også knyttet til frykten for den amerikanske økonomien.Nikkei-indeksen i Japan er ned 0,35 prosent, mens den bredere Topix faller 0,42 prosent.Shanghai Composites i Kina svekker seg 0,64 prosent, Hang Seng-indeksen i Hong Kong er ned 0,93 prosent. Den autralske indeksen S&P/ASX 200 faller 0,20 prosent.Eksportørene faller Toyota Motor er mandag ned 1,6 prosent til 2,73 yen i Tokyo. Nissan Motor, som har Nord-Amerika som sitt største marked, faller 1,5 prosent, mens Honda Motor, som har 83 prosent av sitt salg utenfor Asia, er ned 0,9 prosent.Australske BlueScope Steel faller hele 6,3 prosent etter at selskapet mandag rapporterte et tap på 999 millioner australske dollar i andre kvartal.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen