Børsjubel i Asia etter USA-avtale

Børsene i Asia fikk et oppsving etter at USA kom til enighet om en avtale om å heve gjeldstaket. Ledende indekser er opp nesten 2 prosent.

En asiatisk trader liker det han ser på en solid børsdag
Børs

Børsene i Asia-regionen starter uken og måneden med en markant, bred oppgang etter at USAs president Barack Obama annonserte at politikerne i Washington nå har kommet frem til en avtale om å heve USA sitt gjeldstak. - Det vil gjøre oss i stand til å unngå mislighold, det vil gjøre oss i stand til å betale våre regninger, det vil gjøre oss i stand til å begynne å redusere budsjettunderskuddet på en ansvarlig måte, og det vil gjøre oss i stand til å ta fatt på den viktige oppgaven med å gjøre alt vi kan for å skape arbeidsplasser, få inntektsnivået opp og få økonomien til å vokse raskere, sa President Barack Obama.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index er kort etter klokken 07:00 opp 1,7 prosent og har dermed sin største oppgang på en intradagsbasis siden 26. mai. Åtte aksjer falt steg for hver aksje som falt.Mitsubishi UFJ Financial Group stiger 5,4 prosent etter at Japans største børsnorterte bank uttaler at resultattet i første kvartal tredobles og er en ny rekord. 115 av 257 selskaper i Asia Pacific-indeksen som har rapporter om tall i dag slår analytikernes estimater. Toyota stiger 1,7 prosent og Nissan Motor er opp 1,8 prosent.I Japan er Nikkei 225 opp 1,88 prosent til 10018.07 poeng mens den bredere Topix er opp 1,8 prosent. Hang Seng i Hong-Kong er opp 1,51 prosent mens CSI 300 i Kina stiger 0,23 prosent.Shanghai-børsen er opp 0,15 prosent, Kospi i Sør-Korea stiger 1,81 prosent mens S&P/ASX i Australia er opp 1,83 prosent.Strait Times i Singapore stiger 1,15 prosent.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen