Wall Street har lagt bak seg en svært positiv tirsdag, hvor Dow Jones steg hele tre prosent til 11.176,76. Det tilsvarer 322 poeng. S&P 500 gikk 3,4 prosent til 1.162,35, mens teknologitunge Nasdaq endte opp 4,3 prosent til 2.446,06.- Et skifte i investorpsykologi er hovedkatalysatoren for dagens sterke rally, sier sjefanalytiker Clark Yingst i investeringsbanken Joseph Gunnar til Marketwatch.comMer enn 5 aksjer steg for hver som falt på NYSE og på Nasdaq var det mer enn 4 aksjer som steg for hver som falt. Apple steg 4,81 prosent til 373,6 dollar, men må fremdeles se seg forbigått igjen på høyest verdsatte oversikten av Exxon Mobil, som steg 4,96 prosent til 73,66 dollar. Det verdsetter AAPL til 346 milliarder dollar og XOM til 357 millarder dollar.Google steg 4,2 prosent, Microsoft steg 3,1 prosent og Oracle endte opp 4,6 prosent. Priceline.com og Netflix steg henholdsvis 6,8 og 7 prosent. Amazon steg hele 9 prosent.JPMorgan steg 4,1 prosent og Citigroup steg 4,8 prosent, mens Bank of America falt nye 1,9 prosent.Credit default swaps for Bank of America steg, ifølge CMA Datavision, med 1,7 prosent til 388,79.Uten sammenligning forøvrig er det 10 punkter høyere enn for Spania, som ligger på en 8. plass blant verstingene av verdens stater. Markedet håper den amerikanske sentralbanken (Federal Reserve) vil komme med tiltak for å hjelpe økonomien på rett kjøl. Ifølge Bloomberg steg aksjemarkedet etter at Fed Bank of Richmonds indeks for aktivitet i næringslivet falt til minus 10 i august, det laveste tallet siden juni 2009. Den månedlige undersøkelsen blant produsenter i Carolina-statene, Maryland, Virginia og West Virginia viser svakhet i økonomien.Sentralbanksjefer fra hele verden møtes denne uken i Jackson Hole i Wyoming. På tilsvarende konferanse i fjor signaliserte den amerikanske sentralbanksjefen Ben S. Bernanke en ny runde med kvantitative lettelser, såkalte QE2.- Bernanke føler nok noe press fra aksjemarkedet om å gjøre noe, sier forvalter Howard F. Ward ved Mario Gabelli's Gamco Investors Inc. til Bloomberg Television.I ettermiddag meldte handelsdepartementet at salget av nye boliger falt mer enn ventet i juli, til det laveste nivået på fem måneder.Markedet falt litt i kjølvannet av at et kraftig jordskjelv rystet østkysten av USA tirsdag. Mange bygninger ble evakuert, blant annet Pentagon og kongressbygningen i Washington. Skjelvet målte 5,9 på Richter's skala.Hendelsene i Libya, der opprørsbevegelsen var i ferd med å ta kontroll over hovedstaden Tripoli, blir nevnt som én av årsakene til dagens rally. Gullprisen steg tidlig på dagen til ny all-time high på 1.917,9 dollar, men smalt deretter ned 86,5 dollar og endte på 1.831,4 dollar.Det tilsvarer et fall på 4,5 prosent fra toppen intradag. Fallet kom etter at mange mente gullet var overkjøpt og klar for en korreksjon.Oljeprisen svingte med 3 dollar og endte på 85,79 dollar, opp 0,35 dollar.Yielden på den 10-årige statsobligasjonen steg en smule, fra 2,1 til 2,15 prosent.3-måneders renten falt til 0,00 prosent.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..