Cermaq avviser laksekrav fra Chile

Et medlem av kongressen i Chile vil plassere ILA-skyld hos Norge og la norske oppdrettere som Marine Harvest og Cermaq betale. Dette blir ikke aktuelt, svarer Cermaq.

Laks fra Norge i Continente Colombo supermarked i Lisboa i Portugal. Fiskedisk Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Børs

- Det er uaktuelt for oss å betale noen erstatning. Vi er selv store i Chile, og har tapt mye penger på sykdomsutbruddet. I tillegg har vi investert stort for å komme tilbake. Sånn sett kunne også vi krevd erstatning, men vår virksomhet vil ikke stille slike krav, sier informasjonsdirektør i Cermaq Lise Bergan til dn.Hun skjønner ikke kongressmedlem Marisol Turres utspill, og at forskning plasserer skyld hos norske oppdrettere.- Forskningsresultatene det vises til er ikke nye. Da problemene startet i Chile trodde man jo heller ikke at ila-smitte kunne overføres slik vi vet i dag, sier Bergan.