- Dagens nyheter forbedrer risk/reward

En av dagens hittil største vinnere på Oslo Børs er biotek-selskapet Clavis Pharma, som hittil er opp nær tolv prosent etter positive resultater fra sin fase II-studie. Carnegie-analytiker Henrik Sinding mener nyhetene er svært lovende og bedre enn han hadde forventet.

Analytiker i Carnegie, Henrik Sinding. Foto: Scanpix
Børs
Biotek-selskapet Clavis Pharma fra sin fase II-studie av elacytarabine i kombinasjon med idarubicin, og aksjen stiger onsdag 11,47 prosent til 37,90 kroner.- Dagens positive fase II-data gir et sterkere bevis på at de pågående avgjørende forsøkene kan lykkes og at Clavis legemiddel virker uavhengig av pasientenes hENT1-nivåer, skriver analytiker i Carnegie, Henrik Sinding, i en oppdatering onsdag.- Nyhetene forbedrer risk/reward for selskapets to prosjekter for myelogen leukemi og kreft i bukspyttkjertelen, som begge etter planen skal presentere avgjørende data i 2012 med potensielle lanseringer i 2013, forsetter Sinding.Clavis' studie er utført på pasienter med akutt myelogen leukemi som ikke har respondert på førstegangs cellegift-behandling med cytarabin-innhold.Ifølge meldingen viste 11 av 23 pasienter positiv klinisk aktivitet på behandlingen med elacytarabine i kombinasjon med idarubicin. Som selskapet forventet, var responsen uavhengig av pasientens hENT1-status, som er et protein på overflaten av kreftcellene som har vist seg å være viktig i forhold til opptaket og effektiviteten av cytarabine.- Dette representerer en respons-rate på nær 50 prosent. Det er veldig lovende og bedre enn både vi og selskapet forventet, skriver analytikeren, som også påpeker at det er svært oppmuntrende at den positive responsen var uavhengig av pasientens hENT1-status.- Ettersom tilgjengelig klinisk data indikerer at nåværende behandlingsalternativer er ineffektive for pasienter med lav hENT1, betyr denne studien at Clavis' legemidler har potensial til å bli et nytt overordnet behandlingsalternativ ettersom det også er effektivt for pasienter med lavt hENT-nivå, fortsetter Sinding.