Dagens spenning utløst i USA

En av ukens aller viktigste nyheter ble sluppet i USA klokken 14.15 onsdag. Ble det ny gigantskuffelse og nedtur eller endelig et lite glimt av lys? Oslo Børs reagerer på USA-tallene.

Foto: Scanpix
Børs

Ferske jobbtall fra ADP Employer Services i USA onsdag viser at det i juli ble skapt 114.000 arbeidsplasser i privat sektor.Denne gang var det ventet at man vil se en oppgang i ADP Employment Change på 100.000, mens man ved forrige korsvei fikk en oppgang på 145.000 - revidert ned fra en opprinnelig oppgang på 157.000 personer.Les den kompletten rapporten fra ADP herOslo Børs reagerer noe opp på nyheten fra USA, og stiger fra rundt 399 til 400,88. Hovedindeksen er fremdeles ned 0,37 prosent.ADP-jobbtallene regnes som en meget god forsmak på jobbtallene som kommer fra samme land fredag - nonfarm payrolls.ADP-tallene pleier som regel - dog ikke alltid - å korrelere meget bra med nonfarm payrolls-tallene. Forrige måned gikk imidlertid tallene i hver sin retning, og mens ADP steg mer enn ventet skuffet nonfarm-tallene monumentalt.Rundt 400.000 selskaper, som totalt sett har omkring 24 millioner ansatte, inngår i undersøkelsen til ADP Employer Services. Undersøkelsen omfatter kun privat sektor.Onsdag ble det også publisert en amerikansk rapport fra Challenger, Gray & Christmas som viste at arbeidsgivere i USA i juli svarte at de totalt planla og si opp drøye 66.000 ansatte.Dermed var de planlagt jobbkuttene nesten 60 prosent høyere i år på denne tiden enn tilfelle var i fjor.Fredagens Nonfarm payrolls-arbeidsmarkedsrapport ventes å vise en sysselsettingsvekst på 115.000 i privat sektor.Det totale antallet sysselsatte utenfor jordbrukssektoren i USA ventes ifølge TDN Finans å stige med 85.000, etter en oppgang på 18.000 personer måneden før.