Den viktigste dagen på Oslo Børs på lenge?

Onsdagen på Oslo Børs kan vise seg å være en av de viktigste dagene på veldig lenge. Se hvorfor og graf som forklarer det hele her.

Oslo Børs Foto: Scanpix Junge, Heiko
Børs

Nok en børsdag har startet med at de norske markedene har falt tilbake. Nedturen direkte fra start var kraftigere, men Oslo Børs er likevel nå ned 0,86 prosent til 398,92.Se graf over utviklingen på Oslo Børs i bunn av artikkelenDermed har hovedindeksen rast gjennom 400-nivået. Det er likevel et nivå som kan være enda viktigere for dagene fremover på børsen, og som man også har vært under i løpet av morgentimene - nemlig 396.Her finner man nemlig viktige tidligere vendepunkter fra 2008 og fra 2010, kan analysesjef i Christiania Securities Thomas Nygaard fortelle HegnarOnline.- Hovedindeksen ligger fortsatt i den stigende trenden som startet våren 2009, med de viktigste bunnene på stadig høyere nivåer. På kort sikt har indeksen imidlertid vært svak, og tester nå et viktig støttenivå rundt 396. Dette bør kunne gi en ny reaksjon opp, mens et brudd ned gjennom dette nivået vil være et klart negativt signal. Neste tydelige støtte finner vi rundt 375, det vil si cirka 5 prosent videre ned, sier Nygaard onsdag.Analysesjefen sa på HegnarTV tidligere i vår at investorer bør fortsette å kjøpe aksjer så lenge hovedindeksen holder seg over 396.- Der har vi snudd en del ganger. Vi mener vi fortsatt er i et oppgangsmarked, sa Nygaard da.Se hele sendingen her