- Derfor rømmer investorene oljemarkedet

Oljeanalytiker i Nordea Markets Thina Saltvedt mener investorer forlater usikre plasseringer som råvarer til fordel for gull.

Thina Saltvedt. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Børs

Den siste ukens uroligheter har rammet amerikanske lettoljen hardt - noe som har ført til en nedgang på 14 prosent. Også Brent-oljen har fått merke presset - og har falt bortimot 8,0 prosent den siste børsuken.- På kort sikt vil investorer betyr det at invetsorer forlater plasseringer i råvarer og aksjer til fordel for for eksempel gull. På lenger sikt er man urolige for at etterspørselen etter olje i USA skal svekkes. Tilveksten i Kina, Inda og Midtøsten vil ikke kompensere for en nedgang i USA, sier oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets til di.se.Saltvedt mener årsaken til at ameriksansk lettolje har falt mer enn Brent-oljen er at investorene fokuserer på den amerikasnke økonomien.Hun tror likevel at prisene vil stabilisere seg.- Man ser ofte at prisene kan falle mye, og så roer markedene seg lite grann. Man har sett at har vært salgpanikk nå for å sikre fortjeneste på oljemarkedet, sier Saltvedt.Brent-olje med septemer-levering står i 109,37 dollar fatet , mens WTI står i 86,88 dollar fatet.