Frykten rår for fullt på børsene, etter en rekke elendige nøkkeltall fra USA torsdag.
Ikke minst ga tallene god næring til frykten for ny resesjon i USA. I en ny rapport uttrykker Morgan Stanley dessuten at både USA og Europa er farlig nær resesjon, og kutter samtidig globale vekstprognoser.Særlig Philadelphia Federal Reserve Banks indeks . Den falt fra 3,2 i juli til minus 30,7 i august - det laveste nivået sett siden mars 2009.Økonomer hadde ifølge Bloomberg ventet en indeks på pluss 2,0. utvikler seg også meget skuffende. Dette falt med 3,5 prosent til en årstakt på 4,67 millioner i juli. Ifølge Bloomberg var det ventet en økning på 2,7 prosent til en årstakt på 4,9 millioner. Og fra før har vi den europeiske statsgjeldproblematikken, der EUs politikere fortsatt er i villrede om hvordan krisen skal løses. Bekymringer for at amerikanske banker kan bli smittet, bidrar til å sende Wall Street kraftig ned torsdag.Federal Reserve Bank of New York har bedt om informasjon om hvorvidt amerikanske divisjoner av store europeiske banker har stabil tilgang til midler nødvendig for driften, melder Wall Street Journal ifølge Reuters.Tyske DAX falt 5,7 prosent, franske CAC 40 5,5 prosent, mens den britiske FTSE 100-indeksen gikk tilbake 4,5 prosent, og banksektoren tynget.- Salgspresset har sitt rotfeste i det europeiske banksystemet. Det gjenspeiler vedvarende bekymring for statsgjeldskrisen, og at den indikerer at alle disse bankene må reddes en gang til.- Og hvis det er stress i europeiske banker, vil det virke inn på amerikanske banker også, sier investeringsdirektør Jack de Gan hos Harbor Advisory Corp i Portsmouth, New Hampshire, til Reuters.