- Det er 40 prosent sjanse for ny resesjon

Tidligere medlem av FED i USA tror landet kan være på vei inn i en ny resesjon og at seddelpressene snart settes i gang igjen.

Wall Street. Foto: Scanpix Chip East
Børs

Tidligere medlem av Federal Reserve i USA, Vincent Reinhart, tror det er 40 prosent sannsynlighet for en ny resesjon i landet.Flere tidligere FED-medlemmer, Donald Kohn, Brian Madigan og nevnte Reinhart, tror nå at det kan bli nødvendig med ytterligere kvantitative lettelser fra den amerikanske sentralbanken, skriver Wall Street Journal torsdag.Kohn mener sentralbanken nå har begrenset mulighet til å gi støtte til den økonomiske veksten og at man kan få en såkalt QE3 dersom inflasjonen og veksten ikke tar seg opp.Han tror det er 20 prosents sjanse for ny USA-resesjon.Madigan mener imidlertid at det tidligere oppkjøpsprogrammet, som ble avsluttet i juni, hadde begrenset effekt på økonomien