Dette vil påvirke Oslo Børs onsdag

Netfonds tror Oslo Børs starter onsdagen med å falle under 400 poeng-grensen. Se hvilke faktorer som vil påvirke Oslo Børs i dag.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Bekymringene rundt en eventuell nedgradering av USAs AAA-rating, kombinert med en strøm av dårlige nøkkeltall fra USA, tynget finansmarkedene verden rundt tirsdag. Hovedindeksen på Oslo Børs falt 2,27 prosent til 402,37 tirsdag. 129 aksjer falt og 17 steg. Det ble omsatt verdipapirer for 5,1 milliarder kroner.Her er hele børskommentaren.Frykter børsfall Netfonds tror Oslo Børs åpner ned 1,05 prosent til 398,1 poeng.Olje Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i september, står nå i 115,79 dollar. Da Oslo Børs stengte tirsdag ble Nordsjøoljen omsatt for 117,01 dollar, opp 0,2 prosent, mens WTI-oljen var ned 0,59 prosent til 94,30 dollar.Wall Street Dow Jones-indeksen endte tirsdag ned for åttende dag på rad, med et fall på 2,19 prosent på 11.866,62 poeng. Indeksen endte dermed under det psykologisk viktige 12.000-nivået. Samtlige av de 30 aksjene i indeksen falt.Den bredere S&P500-indeksen falt 2,56 prosent til 1.254,05 poeng. Samtlige sektorer falt. Mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 2,75 prosent til 2.669,24 poeng.CBOE volatilitets indeksen VIX, et utstrakt mål på frykten i markedet, krøp over 24 poeng i tirsdagens handel.Tirsdagens makrotall Sammenlignet med måneden før kom USAs kjerne-PCE inn på 0,1 prosent i juni mot ventet 0,2 prosent. På årsbasis var det en vekst på 1,3 prosent. Her var det ifølge Bloomberg ventet en vekst på 1,4 prosent.Her finner du mer informasjon om kjerne-PCE, inntekter og forbruk.Private inntekter vokste med 0,1 prosent fra mai til juni. Det var ifølge Bloomberg ventet en vekst på 0,2 prosent. Opprinnelig meldt inntektsvekst i mai ble revidert opp fra 0,3 prosent til 0,2 prosent.Privat forbruk falt med 0,2 prosent fra mai til juni. Det var ifølge Bloomberg ventet en vekst på 0,1 prosent. Veksten på 0,1 prosent i mai ble holdt uendret.Frykter nedgradering i USA Selv om de amerikanske politikerne har blitt enige om å heve det mye omtalte gjeldstaket, lurer mange på hvordan fremtiden vil fortone seg.- Det er likevel ikke sikkert at dette er nok til å unngå en nedgradering av landets AAA-rating, noe som eventuelt vil være første gang siden 1941. En lavere rating vil føre til økte lånekostnader for den amerikanske staten, skrev Knut Anton Mork, sjeføkonom i Handelsbanken, i gårsdagens rapport.Kredittvurderingsbyrået Moody's gjentar nå sin Aaa-rating på USAs økonomi, men setter utsiktene til negative.Kina Kinesisk tjeneste-PMI steg til 59,6 poeng i juli fra 57,0 måneden før. HSBC-tjeneste-PMI var ned til 53,5 i juli fra 54,1 måneden før. Tall over 50 indikerer ekspansjon mens tall under 50 indikerer kontraksjon. Den kinesiske CSI 300-indeksen er ned 0,07 prosent.Japan Japans Nikkei 225-indeks falt 2,18 prosent til 9,629.57 poeng mens den bredere Topix-indeksen falt 2,13 poeng til 825.96 poeng.Toyota meldte tirsdag om sitt første kvartalsvise tap på to år, og fortsatte nedturen i onsdagens handel. Aksjen falt 1,4 prosent. Det er jordksjelv- og tsunamikatastrofen som er årsak til de dårlige tallene fra bilprodusenten. Bankene fikk hard medfart i Japan onsdag. Mitsubishi UFJ Financial falt 2.3 prosent og Sumitomo Mitsui Financial Group falt 2.2 prosent.Aksjene i eksportindustrien gjorde det generelt svakere enn resten av markedet. Sony falt 2,2 prosent og Panasonic var ned 2,1 prosent.Slik gikk det på børsene i AsiaDette skjer i dag Onsdag 2. august kommer den viktige ADP-rapporten med oppdateringer på det amerikanske arbeidsmarkedet, som regnes som en god indikasjon på fredagens arbeidsmarkedsrapport.Her er alle dagens hendelser:- Kina:PMI for tjenestesektoren i juli- ØMU:PMI for tjenestesektoren i juli, endelig tall, kl 09:58- SSB: Eksport av laks kl. 10.00- ØMU:Detaljhandelstall for juni kl 11:00- USA:ADP-rapporten for juli kl 14:15, ventet 100.000 ifølge Reuters- USA:ISM for tjenestesektoren i juli kl 16:00, ventet 53,5, PMI og for tjenestesektoren ventet 53,6 ifølge Reuters- USA:Industriordre kl 16:00, ventet -0,7% ifølge ReutersUtenlandske presentasjoner:- Agrium, Atwood Oceanics, Axel Springer, Eagle Bulk Shipping, Garmin, GT Solar International, McDermott International,Memcectronic Materials,, Samsung Heavy Industries, Societe Generale, Time Warner, Transocean, TRW Automotive Holdings,UniCredit, W&T OffshoreSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen