Dette vil påvirke Oslo Børs onsdag

Vil tirsdagens børsrally på Wall Street eller onsdagens nedtur i Asia påvirke Oslo Børs? Her er faktorene som spiller inn før børsåpning onsdag.

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs
Etter en dag med både markert oppgang og nedgang, ble Oslo Børs til slutt løftet av den positive stemningen på Wall Street.Hovedindeksen endte i 351,28, opp 0,11 prosent, og det ble omsatt aksjer for 4,46 milliarder kroner.En av dagens største vinner på Oslo Børs var biotek-selskapet Algeta, som løftet seg 10,91 prosent til 183,00 kroner. Det ble tirsdag morgen kjent at selskapet har blitt tildelt fast track-status for sitt legemiddel Alpharadin.Også solselskapet REC steg solid på Oslo Børs tirsdag, etter at det ble kjent at silisiumsprisene i august steg markert. Aksjen endte opp 5,14 prosent til 8,89 kroner.
De amerikanske børsene steg kraftig tirsdag, på forventninger og spekulasjoner. Dow Jones steg hele tre prosent til 11.176,76. Det tilsvarer 322 poeng. S&P 500 gikk 3,4 prosent til 1.162,35, mens teknologitunge Nasdaq endte opp 4,3 prosent til 2.446,06.Mer enn 5 aksjer steg for hver som falt på NYSE og på Nasdaq var det mer enn 4 aksjer som steg for hver som falt.Markedet håper den amerikanske sentralbanken (Federal Reserve) vil komme med tiltak for å hjelpe økonomien på rett kjøl. Ifølge Bloomberg steg aksjemarkedet etter at Fed Bank of Richmonds indeks for aktivitet i næringslivet falt til minus 10 i august, det laveste tallet siden juni 2009.Sentralbanksjefer fra hele verden møtes denne uken i Jackson Hole i Wyoming. På tilsvarende konferanse i fjor signaliserte den amerikanske sentralbanksjefen Ben S. Bernanke en ny runde med kvantitative lettelser, såkalte QE2. Til tross for børsrally i USA tirsdag kveld faller børsene i Asia. Bakgrunnen er at kredittvurderingsbyrået Moody's har nedgradert Japans statsgjeld ett hakk til Aa3.Nedgraderingen. som ikke var iveldig overraskende, begrunnes blant annet med landets gjeldsoppbygging siden den globale resesjonen i 2009 og store budsjettunderskudd.Rett før stengetid er Nikkei-indeksen i Japan ned 1,1 prosent, mens den bredere Topix-indeksen faller én prosent.Kospi-indeksen i Sør-Korea og Hang Seng i Hong Kong er ned 0,9 prosent. I Kina stiger imidlertid børsen. Shanghai Composite er opp 0,1 prosent. Onsdag morgen omsettes Brent-oljen med oktober-levering for 109,20 dollar fatet, ned 0,10 prosent. WTI-oljen faller 0,14 prosent til 85,32 dollar fatet.Oljeprisen har dermed steget etter børsslutt tirsdag. Et fat Nordsjøolje ble da omsatt for 108,90 dollar fatet. Netfonds tror Oslo Børs vil åpne opp 1,6 prosent til 356,9 onsdag.- S&P500 steg 2,1 prosent etter at Europa stengte tirsdag. De asiatiske børsene startet nattens handel opp, for så å falle litt tilbake da det kom melding om at Moodys har nedgradert Japan. Når det er sagt, investorene venter nå på Bernankes tale på fredag. Enkelte venter en ny runde med stimulanser. Opprørerne har nå inntatt Gaddafis hovedkvarter i Tripoli, dermed tyder alt på at Gaddafi selv har forlatt landet. Som vi sa i går, dette er positivt for aksjemarkedene. Dagens viktigste nøkkeltall, slik vi ser det, er Durable Goods tallene som slippes kl 14.30, skriver meglerhuset.Infratek: :Resultat pr 2.kv kl 08:00, presentasjon 09:00Opera Software: Resultat pr 2.kv, presentasjon 08:00MediStim: Resultat pr 2.kv, presentasjon 08:00NEAS: Resultat pr 2.kv, presentasjon 08:30GC Rieber Shipping: Resultat pr 2.kv, webcast 08:30Goodtech: Resultat pr 2.kv, presentasjon 08:30Faktor Eiendom: Resultat pr 2.kv, presentasjon 08:30Archer: Resultat pr 2.kv, publisering før børsåpning, webcast/telefonkonferanse 16:00Sølvstrans: Resultat pr 2.kv, presentasjon 09:00Ides: Resultat pr 2.kv, presentasjon 09:00Morpol: Resultat pr 2.kvScanArc: Resultat pr 2.kvAxis-Shield: Resultat pr 2.kvByggma: Resultat pr 2.kvSolstad Offshore: Resultat pr 2.kv Badger Explorer: Presentasjon av resultat for 2.kv 11:00KVerneland: Webcast i forbindelse med resultat for 2.kv 10:00SSB: Finansforetak, renter 10:00SSB: Nasjonalregnskap, institusjonelt sektorregnskap, kvartalsvis 10:00SSB: Arbeidskraftundersøkelsen 10:00SSB: Leiemarkedsundersøkelsen 10:00SSB: Rentebinding i banker og andre finansforetak 10:00SSB: Eksport av laks (uketall) 10:00Tyskland: IFO-indeksen august 10:00ØMU: Industriordre juni 11:00USA: Varige goder juli 14:30BHP Billiton, PetroChina, Cnooc, Tullow Oil, Gazprom