Dette vil påvirke Oslo Børs tirsdag

Wall Street falt på elendige makrotall mandag og stemningen var ikke noe bedre på Asia-børsene tirsdag morgen. Se hvilke faktorer som vil påvirke Oslo Børs i dag.

Oslo Børs foto: Scanpix Junge, Heiko
Børs

Oslo Børs lå lenge an til å få en fin start på uken mandag. Så kom det elendige nyheter fra USA. Hovedindeksen falt med 1,42 prosent før den sluttet på 411,71 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,3 milliarder kroner.Store selskap som Yara, Hydro og DnB NOR falt henholdsvis 1,85 prosent, 2,54 prosent og 2,67 prosent.Børsfallet skyldes hovedsakelig dårlige makrotall fra USA da det blant annet kl.16.00 ble kjent at de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks, også kjent som ISM-indeksen, falt fra 55,3 i juni til 50,9 i juli. Betydelig dårligere enn forventet, ettersom analytikerstanden så for seg en indeks på 54,5.Les hele børskommentaren.Nedgang på Wall Street Wall Street gjorde seg klar til lettelsesrally i kjølvannet av den ferske avtalen om gjeldstaket. Så rullet det inn elendige tall.Elendige ISM-tall ødela mesteparten av stemningen på USA-børsene , og alle de tre hovedindeksen endte dagen i rødt.Dow Jones falt 0,09 prosent til 12.132,50, S&P falt 0,41 prosent mens Nasdaq til slutt endte ned 0,43 prosent. For Dow Jones var dette dag nummer sju på rad med fall.- Det er bare en virkelighetssjekk. ISM-rapporten bekrefter utsiktene en som karakteriserer en reell sammentrekking. Forutsetningene i budsjettet kan være for optimistiske. Gjeldspakken kan ikke være tilstrekkelig. Veksten i økonomien avtar, sier meglersjef Peter Kenny i Knight Capital Group til Bloomberg.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Opptur viskes ut tirsdag Elendige USA-tall sender de asiatiske børsene ned tirsdag.- Global vekst er det man virkelig bør fokusere på fremover. I kjølvannet av gjeldsavtalen i USA vil man se kutt i offentlig forbruk og økonomisk aktivitet som generelt sett vil være lavere. Analytikere og investorer blir nødt til å revurdere sitt syn på veksten for USA og etter hvert for resten av verden, uttaler Tim Schroeders hos Capital Ltd. til Bloomberg.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index er ned 1,4 prosent og det er omlag tre aksjer som faller for hver eneste som hever seg. Oppturen fra mandag - på 1,6 prosent - blir dermed effektivt visket ut tirsdag.I Japan faller Nikkei 225 med 1,36 prosent til 9.829,21 mens den bredere Topix er ned 1,03 prosent. Hang Seng i Hong-Kong faller 0,69 prosent mens CSI 300 i Kina er ned 1,64 prosent. Shanghai-børsen er ned 1,61 prosent, Kospi-indeksen i Sør-Korea faller 2,37 prosent mens Taiex på Taiwan er ned 1,43 prosent.S&P/ASX i Australia faller 1,24 prosent, NZX 0 på New Zealand er ned 0,38 prosent mens børsen i India faller 1,03 prosent. Strait Times i Singapore faller 0,91 prosent.OljeprisenEt fat Brent-olje med september-levering omsettes i dag for 116,40 dollar, ned 0,35 prosent. Det er 24 cent mindre enn ved børsslutt mandag. Da gikk et fat Brent-olje for 116,64 dollar.Netfonds Bank tror Oslo Børs vil åpne :- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,21 prosent i dag, til 412,6 poeng. S&P500 steg 0,4 prosent etter at Europa stengte mandag. Den amerikanske kongressen stemte for hevning av gjeldstaket i går, dermed skal de siste måneders gjeldsproblematikk være løst, i alle fall i det korte bildet. Dagens viktigste nøkkeltall, slik vi ser det, er Personal Income tallene fra USA kl 14.30.Dette skjer i dag:Utenlandske tallpresentasjoner:- Barclays BNP Paribas, Cal Dive, DryShips, Duke Energy, Emerson Electric, Marathon Oil, Overseas Shipholding, Pfizer, Rowan Companies, Sembcorp Marine, Wacker Chemie, XstrataMakrotall og nyheter:- Australia: Rentebeslutning- Norge: PMI kl 09:00 juli- ØMU: PPI for juni kl 11:00- USA: Privat inntekt for juni kl 14:30- USA: Privat forbruk for juni kl 14:30

Nyheter
Børs