DNO International stiger 8,60 prosent til 5,49 kroner onsdag blant annet etter at oljeselskapet meldte at de selger sine aksjer i Det norske og dermed casher inn 255 millioner kroner i gevinst i Q3.DNO la også frem ferske tall for Q2 onsdag, men disse var i henhold til tidligere guiding.- Det var ingen overraskelser i tallene ettersom de avslørte hovedlinjene i tallene for en ukes tid siden. Det er ikke noe fra kvartalspresentasjonen som skal forklare at aksjen stiger syv prosent, utover det at de har solgt Det norske-aksjene og dermed styrket likviditeten, sier analytiker Teodor Sveen Nilsen i First Securities til TDN Finans onsdag.Sveen Nilsen mener det først og fremst er kontantbeholdningen som selskapet ligger an til å ha fremover som er overraskende. DNO regner med å sitte på rundt en halv milliard kroner når 2011 går mot slutten.- Dette står i stor kontrast til den diskusjonen man hadde for ett års tid siden, hvor man så at DNO hadde ganske dårlig kontantstrøm og gjeldsforfall i 2012 og man fryktet litt for balansen og evnen til å refinansiere og betjene gjelden, sier Sveen Nilsen.First Securities opererer med kjøp på DNO og har et kursmål på 12 kroner. Arctic Securities er imidlertid enda mer positive til oljeaksjen, og melder onsdag at de mest sannsynlig kommer til å beholde sitt kursmål på 13 kroner.I så fall kan DNO komme til å stige rundt 140 prosent i månedene som kommer. Handelsbanken melder samtidig at de har et kursmål på 8,90 kroner på oljeselskapet, som gir en oppside på 67 prosent.