Dobbel kursmål-kutt - ser 95 prosent oppside

Handelsbanken og Arctic Securities kutter kursmålet på to aksjer mandag, men mener likevel du bør åpne lommeboken og laste opp med dem begge. Det snakkes om oppsider på 95 prosent og 32 prosent.

Foto: Scanpix
Børs

Meglerhuset Handelsbanken Capital Markets melder mandag at de kutter kursmålet på Norske Skog fra 16 kroner til 10 kroner - en nedjustering på nærmere 40 prosent.Likevel beholder aksjen kjøps-anbefalingen. Mandag faller Norske Skog 2,10 prosent til 5,12 kroner og dermed ser Handelsbanken en oppside på rundt 95 prosent.Kredittvurderingsbyrået Moody's har mandag på sin side nedgradert ratingen på Norske Skog fra B2 til Caa1. Utsiktene er i tillegg satt til negative.Nedgraderingen kommer ifølge Moody's som en følge av svak drift i Q2 samt dempede utsikter for 2011 som helhet. Moody's har også tatt ned sine helårs resultat- og kontantstrømanslag, ifølge Stocklink.- Ettersom covenant-nivået strammes til over tid, krever det at Norske Skog kontinuerlig forbedrer sin netto belåningsposisjon. Mislyktes dette, kan det begrense tilgangen til fasiliteten, og medføre betydelig likviditetspress over de neste par kvartalene, heter det i en melding fra Moody's.Arctic Securities kutter mandag kursmålet på Kongsberg Gruppen fra 185 kroner til 180 kroner. Kjøps-abefalingen på aksjen står ved lag.Selskapet legger frem ferske tall for Q2 den 12. august.Kongsberg Gruppen faller 2,51 prosent på Oslo Børs og omsettes for 136 kroner. Dermed ser Arctic en oppside på rundt 32 prosent.