Den 25 årige økonomistudenten ved Universitetet i Oslo, Aleksander Bråthen, doblet innsatspengene på sist måneds kursras på Oslo Børs. Sammen med en kamerat satset han for to år siden 8.000 kroner i aksjemarkedet, og i vinter flyttet de kapitalen inn i et bearfond, skriver Dagens Næringsliv.- Vi tenkte det var morsomt å ha litt penger på børs for gøy når vi studerte. Målet vårt var bare å dekke transaksjonskostnadene, sånn at vi kunne komme oss over i noe annet uten å tape penger, sier Bråthen. Nå har sparepengene vokst til 15.000 kroner.Ifølge tall fra Nordnet har ikke sparingen i fond som satser på store børssvingninger vært større siden finanskrisen. De siste 30 dagene har småsparere solgt "barefond" for 85 millioner kroner.- Det har vært handlet utrolig mye i slike fond den siste måneden. Det mest handlede verdipapiret i dag var et slikt "bearfond", sier adm. direktør i Nordnet, Anders Skar, til DN.