Fra friskt Japan-rally til nytt mageplask

Mandag var det brede smil på plass hos investorene i Asia-regionen. Disse har til de grader stivet tirsdag og nå forsetter indeksene sin tur nedover.

Asia-børs - Foto: Scanpix
Børs

Oppturen som preget de asiatiske børsene mandag er som blåst bort tirsdag. Elendige USA-tall sender de største og viktigste indeksene rett ned.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index er ned 1,4 prosent og det er omlag tre aksjer som faller for hver eneste som hever seg. Oppturen fra mandag - på 1,6 prosent - blir dermed effektivt visket ut tirsdag.Oppturen mandag var den største siden 26. mai. Tirsdag er det i all hovedsak skuffende veksttall fra USA som legger en demper på stemningen.- Global vekst er det man virkelig bør fokusere på fremover. I kjølvannet av gjeldsavtalen i USA vil man se kutt i offentlig forbruk og økonomisk aktivitet som generelt sett vil være lavere. Analytikere og investorer blir nødt til å revurdere sitt syn på veksten for USA og etter hvert for resten av verden, uttaler Tim Schroeders hos Capital Ltd. til Bloomberg.Cosco Corp. Singapore Ltd. er en av aksjene som virkelig får hard medfart tirsdag, og selskapet faller over 11 prosent på elendige kvartalstall. Bryggeriaktøren Cosco Corp. Singapore Ltd. er ned 0,4 prosent på nyheten om at de akter å kjøpe et brasiliansk bryggerikonsern kontrollert av profilerte Carlos Slim.Den australske sentralbanken holdt styringsrenten uendret på 4,75 prosent under rentemøtet tirsdag, melder Bloomberg. Det var ventet at sentralbanken ville holde styringsrenten uendret.I Japan faller Nikkei 225 med 1,36 prosent til 9.829,21 mens den bredere Topix er ned 1,03 prosent. Hang Seng i Hong-Kong faller 0,69 prosent mens CSI 300 i Kina er ned 1,64 prosent.Shanghai-børsen er ned 1,61 prosent, Kospi-indeksen i Sør-Korea faller 2,37 prosent mens Taiex på Taiwan er ned 1,43 prosent.S&P/ASX i Australia faller 1,24 prosent, NZX 0 på New Zealand er ned 0,38 prosent mens børsen i India faller 1,03 prosent. Strait Times i Singapore faller 0,91 prosent.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen