Frykt og dårlige nyheter senker børsene

-Vi har sett en rekke økonomiske nøkkeltall komme inn svakere enn forventet. Det har hatt mye mer å si for den siste tids børsfall gjeldstakdramaet i Washington, sier traderen Michael James.

Wall Street foto: Scanpix Meek, Tore
Børs

I juli gikk alle rundt og snakket om hvor mange dager det var igjen til 2. august. Det var tidspunktet hvor amerikanske politikerne måtte bli enige om hvordan de skulle forholdet seg til landets gigantiske gjeld. Mange fryktet en stygg økonomisk nedtur om de ikke kom til en enighet.Usikkerheten bidro til kursfall på verdens børser.Les også: Frykten råder i aksjemarkedetPolitikerne kom som kjent til en enighet. Mandag ble politikerne enige om å heve gjeldstaket. I første omgang er det snakk om en økning på minst 2.100 milliarder dollar. Statens utgifter skal over det neste tiåret reduseres med i underkant av 1.000 milliarder dollar.Nå er det elendige makrotall som preger børsbildet. Stadig flere blir bekymret for om den økonomiske stormakten USA vil greie å vise til (en akseptabel) vekst i årene fremover.Les også: - Det kan dempe frykten for en ny resesjon-Vi har sett en rekke økonomiske nøkkeltall komme inn svakere enn forventet. Det har hatt mye mer å si for den siste tids børsfall gjeldstakdramaet i Washington, sier Michael James, trader i Wedbush Morgan Securities, til CNN.