Det har vært en rød start på det amerikanske aksjemarkedet. Tre minutter etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått ned 0,77 prosent og står i 2.362,16 poeng, mens Dow Jones står i 10.904,30 poeng etter en nedgang på 0,79 prosent.
-Løsningen på problemet ligger i at noen må tørre å eksponere seg mot europeisk gjeld. Det mest nærliggende er Kina. Jeg ønsker at Kina øker sin eksponering, men det gjør de nok ikke uten å få økt innflytelse, til HegnarOnline tidligere i dag.-Kina står for om lag ti prosent av verdens BNP, på linje med Japan, uten at landet har den samme innflytelsen. Nå er det viktig at landene fokuserer på konstruktive løsninger på de økonomiske utfordringene, avslutter Berntsen. Torsdag ble det kjent at Hewlett-Packard kjøper det britiske programvareselskapet Autonomy for 10,2 milliarder dollar i kontanter. Videre har ledelsen nedjustert sine omsetningsestimater for året med ni prosent samtidig som fortjeneste-estimatene ble kuttet med 16 prosent. Aksjen faller 18,03 prosent i førhandelen. Torsdag ble det kjent at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA De steg fra reviderte 399.000 per 6. august (opprinnelig meldt 395.000) til 408.000 per 13. august. Det var ifølge Reuters på forhånd ventet 400.000 nye søkere.Øvrige nøkkeltall fra USA viste at , mens ledende indikatorer kom inn .- Markedet er i nedsmeltningsmodus. Nøkkeltallene fortsetter å stinke. Vi er fortsatt inne i en svak periode, uttalte aksjesjef Sal Catrini hos Cantor Fitzgerald & Co i New York.