Frykten råder i aksjemarkedet

-Investorene flykter til det som oppfattes som trygge havner, forteller Handelsbanken Capital Markets.

Børs

I dagens rapport fra Handelsbanken Capital Markets kommenterer analytikerne den siste tids økonomiske hendelser.Les også: Spår Oslo Børs i 500 poeng-En dyster stemning gjorde seg gjeldende på de internasjonale børsene i går. Frykt for at den økonomiske veksten i verdensøkonomien skal utebli bidro til økende nervøsitet i markedene. Investorene flykter til det som oppfattes som trygge havner. Børsen i New York klarte imidlertid å klatre litt oppover før den stengte, etter åtte dager med fall for Dow Jones-indeksen, skriver Handelsbanken.-Både i Sveits og Japan grep myndighetene inn for å svekke landenes valutaer. Også i Japan intervenerte sentralbanken, da direkte i valutamarkedet,etter nattens rentemøte, skriver analytikerne.-Den nervøse stemningen i markedene bidro blant annet til storstilt salg av italienske aksjer og obligasjoner. En presset EU-kommisjon kom i denne forbindelse med et utsagn om at en redningsaksjon for Italia ikke blir nødvendig. Denne typen fornektelser er gjerne et varsel om at mer dårlig nytt er i vente, avslutter Handelsbanken.

Nyheter
Børs