Gikk fra konkurstrussel til milliardformue

Finanskrisen holdt på å ødelegge alt for Tore Lie. Nå ler han hele veien til banken etter å ha solgt boliger for 1,1 milliarder kroner i 2010.

Tore Lie. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Børs

Tore Lie var nær konkurs etter finanskrisen. Finansavisen kan i dag fortelle at snille kreditorer og et sterkere boligmarked sørget for at investoren nå er medlem av milliardærklubben.Etter å ha solgt boliger for 1,1 milliarder kroner i fjor og betalt ned gjelden med 355 millioner kroner, er den verdijusterte egenkapitalen i konsernet igjen over én milliard.- Det som har vært ubestridt hele tiden er balanseverdiene, og de har Otium klart å ta vare på gjennom finanskrisen. Utfordringen var på likviditetssiden, kombinert med at boligmarkedet stoppet opp, sier finansdirektør Ketil Petterson i Otium til Finansavisen.