Gladdag på Oslo Børs

Oslo Børs åpner med en real oppsving denne første dagen i august etter at politikerne i Washington ser ut til å ha kommet frem til et gjeldsforlik.

Børsen. Foto: Berit Roald / SCANPIX
Børs

Hovedindeksen på Oslo børs skjøt opp helt fra start i dag, og er klokken 09:05 opp 1,43 prosent til 423,64 poeng etter at kongressledere er blitt enige om et forlik som vil innebære at USA reduserer sitt budsjettunderskudd og unngår mislighold av statsgjelden.Vinnerne er IGE, Navamedic, Fara, Archer og the Scottish Salmon Company.Taperne er Scana Industrier, Thin Film, Kverneland, Noreco og Q-free.Også oljeprisen skyter fart oppover etter det amerikanske gjeldsforliket. Brentoljen for leveringi september handles opp 1,46 prosent til 118,45 dollar fatet idet startskudddcet går på Oslo Børs. Tilsvarende kontrakt for den amerikanske lettoljen handles opp 1,53 prosent for 97,16 dollar fatet på samme tidspunkt.Statoil er opp 1,43 prosent og omsettes for 135 kroner kort etter børsstart.REC, Sevan, Storebrand, Questerre, RCL, Golden Ocean, TGS og Aker Solutions stiger også kraftig fra start. Kun Telenor (-0,9) og Frontline(-0,08) er i rødt i åpningsminuttene på Oslo Børs. (kl 09:05)Selskapsmeldinger John Fredriksen-selskapet Archer blar opp 742 millioner dollar og kjøper Great White Energy. Kjøpet dobler Archers kapasitet på coil tubing og directional drilling i USA. Etter oppkjøpet vil Archer være operasjonell i alle større olje- og gassregioner i USA.Cermaq avviser krav fra ett medlem av kongressen i Chile som vil plassere ILA-skyld hos Norge og la norske oppdrettere som Marine Harvest og Cermaq betale .Primærinnsider Lawrence R. Pimentel benyttet det dramatiske kursfallet i RCCL til å kjøpe kjøpt 1000 aksjer til kurs 30,9 dollar per aksje (tilsvarer 165,93 kroner).Deep Sea Supply sin AHTS-flåte hadde en snittinntekt på cirka 16.100 dollar per dag per skip i juni måned. Selskapets PSV-flåte seilte inn 19.600 dollar per dag i juni 2011.BWG Homes ASA hadde en samlet netto ordreinngang i juli på 83,7 millioner kroner mot 113,6 millioner kroner i juli 2010. Det tilsvarer en reduksjon på 26,4 prosent.Polarcus skal igang med en studie i Barentshavet, og melder at industripartnere går inn med store deler av midlene i forkant av studiet.Makronyheter HSBCs forventningsindeks for innkjøpssjefene i Kina (PMI-indeksen) falt fra 51,6 i juni til 49,3 i juli.Øvrige makrotall som legges frem i dag er:

  • Norge:Byggeareal for juni kl 10:00Norge:Byggeareal for juni kl 10:00
  • UK:PMI for juli kl 10:30UK:PMI for juli kl 10:30
  • ØMU:Arbeidsledighet for juni kl 11:00ØMU:Arbeidsledighet for juni kl 11:00
  • USA:Byggeinvesteringer for juni. Konsensus:0,0%. Forige -0,6% kl 16:00USA:Byggeinvesteringer for juni. Konsensus:0,0%. Forige -0,6% kl 16:00
  • USA:ISM-indeksen for juli. Konsensus:54,3. Forige 55,3. kl 16:00.USA:ISM-indeksen for juli. Konsensus:54,3. Forige 55,3. kl 16:00.
Resultater og generalforsamlinger PSI Group avholder ekstraordinær generalforsamling. Det er ingen selskaper på Oslo Børs som presenterer resultater mandag, men blant utenlandske selskaper som legger frem resultater finner vi Catalyst Paper, FMC Corp, Kaiser Aluminium, Terra NitrogenSlik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen