Han leder verdens 67. største selskap

Fortunes Global 500, rangering av verdens 500 største selskap etter omsetning, har rangert det norske oljeselskapet Statoil inn på plass nr.67.

Konserndirektør i Statoil, Helge Lund Poppe, Cornelius
Børs

I en fersk utgave av magasinet Fortune, listes de 500 største selskapene i verden, basert på omsetning.Statoil er det det eneste norske selskapet på listen, Med en omsetning på 87,6 milliarder dollar i fjor kommer selskapet inn på 67. plass, syv plasser opp fra fjorårets plassering på 74. plass.Global 500 tar utgangspunkt i selskapenes driftsinntekter, men ser man på resultat rangeres Statoil på 66. plass.Likevel er den norske oljegiganten et godt stykke bak andre oljekonkurrenter som nederlandske Royal Dutch Shell, amerikanske Exxon Mobil og brasilianske Petrobas, for å nevne noen.Nederlandske Royal Dutch Shell, som har en årlig omsetning på 378 milliarder dollar, kommer inn på plass nr.2 på listen, bak den amerikanske lavpriskjeden Wal-Mart stores. Mens Exxon Mobil kaprer 3. plassen med en omsetning på 354,6 milliarder dollar.Brasilianske Petrobas havner nede på 34. plass med en omsetning på 120 milliarder dollar.