Hermannrud: Demper forventningene

Sjefstrateg i First Securities, Peter Hermannrud, mener at ledelsen i de børsnoterte selskapene bevisst prøver å dempe analytikernes forventninger.

Sjefstrateg i First, Peter Hermanrud - Foto: Finansavisen
Børs

Sjefstrateg i First Securities, Peter Hermannrud sier det er en klar trend at ledelsen i de børsnoterte selskapene bevisst prøver å dempe analytikernes forventninger før resultatpresentasjoner, slik at analytikerne nedjusterer sine estimater og selskapene overrasker positivt.- På denne måten vil selskapene "alltid" prestere bedre enn forventet. Men slik er det ikke. Det er ingen grunn til å tro at selskapene mer enn halvparten av gangene presterer bedre enn forventet, sier Peter Hermannrud til Dagens Næringsliv.Det at selskapene på Oslo Børs slår analytikernes forventninger må ifølge Hermanrud tas med en klype salt siden forventningene på forhånd var skrudd så mye ned.- Det har stor verdi for selskapene å kunne si at de eksempelvis syv kvartaler på rad har slått estimatene. Selskapene bør ikke skryte av at de har slått forventningene - det er ikke spesielt imponerende, sier Hermanrud som også er leder i fagkomiteen i Norske Finansanalytikeres Forbund.