First-strateg Peter Hermanrud var blant ekspertene i DNs panel i sommer som ikke klarte å forutse krisen. Nå sier han at han har blitt mer pessimistisk for den økonomiske utvilingen.- Oddsene for at børsen går i 500 er ikke mye sannsynlig. Markedet har falt mye. Verden går vesentlig langsommere, og vi har tatt ned estimatet for vekst i verdensøkonomien fra rundt 4,5 til nær tre prosent til 2011 og 2012. Det rammer selskapenes inntjening og aksjekurser, sier Hermanrud til avisen.
Trodde på 500 i juli825 i 2012?
I et intervju med TDN Finans den 4. juli 2011 uttalte sjefstrateg Peter Hermanrud at årets tredje kvartal kan bli en solid opptur i aksjemarkedet.- Jeg har troen på at vi har sett bunnen nå at og at Hellas-pakken var ganske avgjørende for å snu stemningen. I tillegg har vi vært litt heldige og fått inn noen gode makrotall i den seneste tiden. Jeg tror dette er nok til at det snur og at vi er ferdig med denne krisen for denne gang, sa Hermanrud til TDN Finans.Like etterpå begynte nedturen. Hermanrud har tenkt høyt tidligere også.På fjorårets storaksjekveld, den 10. november 2009, spøkte han med hvilken vei hovedindeksen skulle og hvor høyt den kunne stige de neste årene.Hvis Pris/Bok øker til 3,2 (krakket i 2008 kom fra Pris/Bok på 3,0) står hovedindeksen i 825 i 2012 eller 2013, sa han - litt spøkefullt - og la til at han ikke var sikker.