Innsiderne gjorde det svakere enn børsen

Forige uke var en av årets svakeste for Innsideporteføljen. Likevel holder den stand mot hovedindeksen.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Finansavisens innsideportefølje falt 3,8 prosent sist uke som var preget av gjeldsproblematikken både i PIIGS-landene og i USA. Til sammenligning falt hovedindeksen på Oslo Børs med 2,5 prosent.Med forrige ukes fall, er Innsideporteføljen ned 3,3 på årsbasis. Forspranget til markedet er dermed redusert til 1,4 prosentpoeng hittil i år.Har bensin og boller i kikkertenInnsidekjøpene i Nio Security, Tide og Goodtech er for små til at aksjene blir tatt inn i Finansavisens innsideporteføljeForrige uke ble det også foretatt to kjøp i Statoil Fuel & Retail. Selskapet la frem kvartalstall onsdag, og dagen etter kjøpte finansdirektør Klaus-Anders Nysteen 1.900 aksjer. Kjøpet er på bare drøye 100.000 kroner, og øker finansdirektørens beholdning med knappe fire prosent.IR-direktør Mitra Hagen Negård kjøpte 3.000 Statoil Fuel & Retail-aksjer. Samlet er de to innsidekjøpene bare på 250.000 kroner, noe som ble funnet litt for lite til at aksjen tas inn i Innsideporteføljen. Det er altså ikke tilstrekkelig til å havne i det gode selskap. Men SFR er på radaren.