Investeringsdirektør har klokkertro på disse fem aksjene

Dagfinn Hopsdal, investeringsdirektør i Landkreditt Forvaltning, mener usikkerheten man har hatt i markedet den siste tiden nå har fått utløp som pessimisme. Han har likevel stor tro på fem aksjer.

Dagfinn Hopsdal - Foto: Iván Kverme, Finansavisen
Børs

Dagfinn Hopsdal, investeringsdirektør i Landkreditt Forvaltning, sier til Finansavisen fredag at politikere verden over må ta mye av skylden for det børsraset man nå ser.- USA og EU sliter fortsatt med ettervirkningene av finanskrisen, og når ledende politikere lar personlig prestisje gå foran behovet for å sette i verk nødvendige tiltak, skapes det en usikkerhet som nå er i ferd med å gå over i ny pessimisme, sier Hopsdal.Han mener EU og USA nå må ta grep, og har oppskriften klar for hvordan gjeldskrisen kan løses.- Først må de la seddelpressen gå, for deretter å spare seg tilbake til en mer bærekraftig vekst. Det kommer til å bli tøft, ettersom sparing er det motsatte av forbruk. Fase to kan dermed se ut til å bli en vekstbrems i seg selv, sier Hopsdal.Investeringsdirektøren har for tiden stor tro på følgende fem aksjer:- BWG Homes- Storebrand- Cermaq- RCCL- Statoil