- Kan få rally på Oslo Børs i løpet av uken

Oslo Børs dundrer videre nedover og fortvilte investorer må se pengene sine forvitre. Leder av Optimum Markets, Marius Bruu, lar seg imidlertid ikke skremme. - Rallyet kan komme relativt snart - kanskje i løpet av uken, sier han til HegnarOnline.

Marius Bruu hos Optimum
Børs

Oslo Børs raser videre mandag, og nedturen så langt er på 3,31 prosent. OSEBX-indeksen er nå på 352,93 og fallet bare den siste uken er på nitriste 14,40 prosent.Marius Bruu hos Optimum, et verdipapirforetak startet i 1991 og som forvalter 8 milliarder kroner på vegne av norske kunder, tror imidlertid at et rally på børsen ikke er langt unna.Faktisk kan man få kraftig oppgang allerede i løpet av uken, sier Bruu til HegnarOnline mandag.- Når vi ser at frykten går over til grådighet - og det vil den gjøre - forventer vi et rally. Når dette skjer er riktignok vanskelig å si. Vi tror likevel at det kan skje relativt snart og kanskje i løpet av uken. Dersom dette skjer vil vi se at de samme mekanismene som eskalerte nedgangen, vil virke på samme måte oppover. Det befinner seg en masse kapital på sidelinjen som venter på at markedet skal vise signaler på en rekyl, sier Bruu.Han minner om at det er når ting ser som mørkest ut at mulighetene er størst, men legger til her at risikoen da selvsagt er noe høyere.Optimum og Bruu påpeker videre at flere giganter, blant annet i USA, nå begynner å nærme seg meget attraktive nivåer på børsen.- Vi tror investorer vil veie risikoen for tap i aksjer og realaktive opp mot avkastningen i rentemarkedet. Denne vurderingen vil etter vår mening snu i favør av bla. aksjer. Når attraktive selskaper med fantastiske merkenavn som GM, Apple, Unilever kan handles til nivåer (P/E og P/B) som tar hensyn til en mulig lavere inntjening, vil verdiinvestorer igjen begynne å handle aksjer. Er vi langt unna dette nivået? Vi tror ikke det, sier Bruu.Og lederen av Optimum Markets vet akkurat hva som skal til for at en eventuell opptur virkelig får vind i seilene.- Dersom råvareprisene faller, flere arbeidsplasser skapes og tilliten til US consumers vender tilbake vil vi kunne se en overraskende comeback, sier Bruu.Han peker også på det faktum at næringslivet nå stort sett sitter med bunnsolide balanser og overfylte krigskister etter ansvarlig drift og kostnadskutt de siste årene, samt sparingen i USA på nåværende tidspunkt er høy.