- Konkjunktur- oppgangen er over

Sjeføkonom Jan Andreassen i Terra Gruppen mener at verden står foran en periode med svak økonomisk utvikling, særlig i OECD-landene.

Foto: Finansavisen
Børs

- Konkjunkturoppgangen er over, og vi får frykt for dårligere tider. Det er tross alt en sterk underliggende vekst i de fremvoksende økonomiene, men markedet venter flere pengepolitiske lettelser før de lar seg roer. Her er det lett å tenke seg QE3 i Storbritannia og USA. Vi har allerede sett rentekutt i Sveits og pengepolitisk lettelse i Japan, og det kommer nok mer av dette, sier Andreassen til TDN Finans.Han mener at verden står foran en periode med svak økonomisk utvikling, særlig i OECD-landene. Videre venter han at alle land i Sør-Europa, USA og Storbritannia kommer til å få nedgradert kredittratingen sin.- "Til og med" Frankrike kan bli nedgradert, mener sjeføkonomen.