Kraftig børsfall i Asia

Asiatiske aksjeindekser stupte med rundt 4 prosent etter åpning fredag.

Asia-børs - Foto: Scanpix
Børs

Nikkei-indeksen i Japan gikk ned med 4,1 prosent i løpet av de første minuttene etter åpning. Den bredere Topix gikk ned med 3,5 prosent.I Australia gikk hovedindeksen ned med 4,1 prosent. Sør-Koreas hovedindeks gikk ned med 4,0 prosent.Det kraftige fallet kommer etter at amerikanske aksjeindekser falt til sitt laveste nivå hittil i år. Industriindeksen Dow Jones hadde falt hele 4,3 prosent ved stengetid. Det er indeksens største fall på én dag på over to år.Det er økende frykt for at verden er på vei inn i en ny økonomisk nedtur som ligger bak de kraftige kursfallene.- Det blir en stygg slutt på ei enda styggere uke, kommenterer analytiker Ben Potter i IG Markets.