Kruttsterke tall fra gjødsel-gigant

Selskapet Agrium har lagt frem meget solide tall for andre kvartal 2011. Omsetningen tikker inn nesten en milliard dollar sterkere enn ventet.

Logo for selskapet Agrium, notert på NYSE
Børs

Selskapet Agrium har lagt frem et resultat før spesielle poster i andre kvartal 2011 på 4,60 dollar per aksje. Det var ifølge Thomson Financial ventet et resultat på 4,29 dollar.Fasit for samme periode i fjor var på 3,28 dollar.Selskapet guidet den 20. juni i år et resultat på 4,10-4,40 dollar.Omsetningen kom inn på 6,2 milliarder dollar, opp fra 4,43 milliarder ved Q2 i fjor, mens det var ventet et resultat her på 5,48 milliarder.Selskapet skriver at de i henhold til sin praksis vil komme med guiding for andre halvår når de publiserer resultatene for Q3.Agrium falt 2,67 prosent på børsen i USA onsdag, men hevet seg 0,44 prosent i etterhandelen etter at tallene hadde blitt kjent.Les hele Q2-rapporten fra Agrium her