Kutter vekstanslag med tror ikke på resesjon

- Ingen av de normale forutsetningene for en amerikansk resesjon er på plass ennå, sier Credit Suisse i en markedskommentar.

Foto: Scanpix
Børs

Meglerhuset Credit Suisse kutter veksten i eps-anslagene fra 14 til 12 prosent i USA og fra 12 til 7 prosent i Europa i 2011. Dette melder nyhetsbyrået TDN Finans.Credit Suisse skriver at de venter to prosent BNP-vekst i USA for 2011 med bakgrunn i den løse pengepolitikken.- Ingen av de normale forutsetningene for en amerikansk resesjon er på plass ennå. Kritisk er at den globale veksten er hjulpet av at halvparten av det globale bruttonasjonalproduktet er voksende økonomier, og vi tror på en myk landing for Kina, skriver Credit Suisse.Meglergiganten ser for set et scenario med negative realrenter, reduserte sparerater, samt revaluering av valuter i voksende økonomier. Sannsynligheten for QE3 i USA blir vurdert som 50-50.Credit Suisse gjentar overvekting i amerikanske aksjer.