Lakseanalytikere: - Oppkjøpene uteblir

Til tross for lite konsolidering i laksemarkedet de siste årene, mener analytikerkorpset likevel at det er flere muligheter der ute.

Foto: Analytikerne (f.v) Henning C. Steffenrud i First Securities, Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets og Henning Lund i RS Platou Markets mener det er flere oppkjøpsmuligheter der ute.
Børs

- Med den uroen som har vært de siste månedene endrer klimaet seg, både på kjøper- og selgersiden. Likevel er det fortsatt åpenbart mye som kan gjøres, sier First Securities-analytiker Henning C. Steffenrud.- Jeg synes det har blitt gjort skuffende lite de siste årene, med få store fusjoner, sier Henning Lund i R.S Platou Markets, som nylig kom tilbake på analysesiden etter en periode i corporate-avdelingen.Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets påpeker at"fusjoner bør skje av glød, ikke av nød."- Samtidig som alle mener det er fornuftig med en konsolidering, er det ingens om har lyst til å sitte i baksetet. Alle skal holde på rattet og av de større oppdretterne er det bare Bakkafrost og Marine Harvest som har en forholdsvis åpen aksjonærstruktur, sier Giskeødegård, før han skynder seg å legge til Cermaq.Næringsminister Trond Giske har varslet at statens post på 43,5 prosent i Cermaq kan være til salgs. Analytikertrioen tror ikke det skjer noe før styret har funnet en erstatter for Geir Isaksen, som nylig gikk av for å bli sjef i NSB.- Basert på dagens laksepriser er det kanskje ikke den beste timingen å gjøre det akkurat nå, men industrielt er det helt riktig, sier Lund.