Laksenæringen er notorisk dårlig på balanse

Analytikere ser få lysglimt for lakseprisen den nærmeste tiden. Analytiker Kolbjørn Giskeødegård mener bransjen er for dårlig til å balansere tilbud og etterspørsel.

Foto: Finansavisen
Børs

- Produktet de ulike lakseoppdretterne selger er ganske likt, derfor bryr ikke kjøper seg veldig mye om hvem han kjøper fra, og det fører til at de fleste kjøper i spotmarkedet uten lange kontrakter, og shopper etter den beste prisen fra gang til gang, sier analytiker i Nordea Markets, Kolbjørn Giskeødegård til Aftenposten.Laksebransjen er også notorisk dårlig på å balansere tilbud med etterspørsel, som er medvirkende årsak til at lakseprisen svinger som en ber-og-dalbane.- Jeg er bekymret for relativt lave priser de neste 6 til 18 månedene. Ingen anser dette som kortvarig, sier Giskeødegård til avisen.