Laster opp med millioner av REC-aksjer

Flere av største aksjonærene i solselskapet REC kjøper flere aksjer, viser ferske oversikter. Ny aktør suser inn blant de 30 største.

REC - Foto: Scanpix
Børs

Ferske lister over de 30 største aksjonærene i REC mandag viser at flere av de betydelige aktørene i selskapet både kjøper og selger aksjer.En konto hos Handelsbanken Markets stikker seg mest frem og suser inn på Topp 30 med et kjøp av drøye 3,4 millioner aksjer. Det holder til 25. plass på listen.Samtidig øker Vital Forsikring sin beholdning med 442.972 aksjer, mens DnB Nordic Technology står oppført med snaue 550.000 flere aksjer i solselskapet.Statoil Pensjon står oppført med 806.477 færre REC-aksjer mens UBS AGs beholdning har minket med 893.100.Tredje største aksjonær i REC, Folketrygdfondet, hvis beholdning av REC-aksjer har gått voldsomt opp og ned så langt i 2011, står mandag oppført med 30.156.775 solaksjer - nøyaktig samme antall som på listene forrige mandag.REC-aksjen har gjort comeback i det siste, etter å ha falt kraftig i flere uker og den siste måneden er solaksjen opp 5,93 prosent. Nedturen hittil i år er likevel på omlag 50 prosent.