Laster opp med REC-aksjer

En av de desidert største aksjonærene i solselskapet REC kjøper flere aksjer, viser ferske oversikter. Også andre aktører åpner nå lommeboken.

REC - Foto: Scanpix
Børs

Tredje største aksjonær i REC, Folketrygdfondet, handlet i forrige uke ytterligere 1,42 millioner aksjer i selskapet, viser ferske aksjonæroversikter mandag.På listene som ble offentliggjort forrige mandag kom det frem at Folketrygdfondets beholdning med aksjer i REC hadde økt med 2,155 millioner.Fondet sitter dermed på totalt 30.156.775 REC-aksjer og kontrollerer med det 2,88 prosent av selskapet.Av oversiktene går det også frem at Jens Ulltveit-Moes Kagra AS har økt sin beholdning av REC-aksjer med 2 millioner. Kagra har nå 7,5 millioner solaksjer, 0,75 prosent av selskapet, og er med det 10. største aksjonær.Fra før er Ulltveit-Moes Umoe AS nummer sju på listen.Samtidig er det klart at investoren Frode Teigen nå er inne på Topp 30 i REC, etter at han forrige uke handlet 3 millioner aksjer. Teigen er nå 29. største aksjonær og sitter på 0,30 prosent av aksjene i REC.Av listene går det også frem at en konto hos UBS AG London Branch lastet opp med drøye 1,73 millioner aksjer i forrige uke. Banken sitter nå på 0,61 prosent av aksjene i REC og går dermed fra 17. plass til 14. plass blant de 30 største.Samtidig står JP Morgan Chase Bank oppført med snaue 1,5 millioner flere aksjer i REC.REC stiger 3,28 prosent på Oslo Børs mandag og omsettes for 10,38 kroner. Aksjen har gjort comeback i det siste, etter å ha falt kraftig i flere uker. REC er nå opp 8,35 prosent den siste måneden.