Lusent for lakseaksjene

Lakseaksjene får styrk på Oslo Børs fredag. Grieg Safood leder an nedgangen med et fall på 10,05 prosent hittil i dag.

Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs er i skrivende stund ned 1,86 prosent til 368,88 poeng. En rekke av aksjene faller langt mer, deriblant lakseaksjer som Marine Harvest og Grieg Seafood.Laksegiganten Marine Harvest reagerer ned 1,76 prosent til 2,90 kroner, mens Grieg Seafood faller hele 10,05 prosent til 8,83 kroner.De to aksjene er blant aksjene som er størst eksponert mot lakseprisen.Tidligere i dag kunne vi lese at analytiker Henning C. Steffenrud ventet en økning på 0,50 kroner til om lag 27 kroner pr kilo fersk oppdrettslaks med levering neste uke.Til tross for at Chile-forholdene ser ut til å være relativt gode, merker også Cermaq nedgangen, med 1,62 prosent til 59,64 kroner.Totalt sett er Sjømatindeken(OSLSFX) ned nesten 3,00 prosent siden børsslutt torsdag, melder Intrafish.no.På den andre siden av fiskeskalaen finner vi Morpol og Aker Seafoods som kan melde om oppgang på 1,74 og 7,19 prosent.Sistnevnte selskap skal i vinden med kvartalspresentasjon førstkommende uke, nærmere bestemt 11. august.