- Markedet i modus for nedsmeltning

Skuffelsene står i kø for investorene på Wall Street torsdag - etter flere elendige makrotall. Nå er frykten tilbake. Følg utviklingen her (oppdatert 18.29).

Gregg Maloney på gulvet på New York Stock Exchange. Foto: AP
Børs

De tre nøkkelindeksene i USA er fortsatt kraftig ned, selv om de har karret seg noe opp de siste to timene.Dow Jones er nå ned 3,4 prosent, Nasdaq 4,1 prosent, mens S&P 500 faller 3,9 prosent.Klokken 16.28 Stemningen var ikke god på Wall Street i åpningsminuttene, og enda verre ble det da investorene klokken 16.00 norsk tid fikk servert en dobbel dose elendige makrotall.Dow Jones er ned 3,7 prosent, Nasdaq 4,4 prosent, mens den bredere S&P 500-indeksen faller 4,0 prosent til 1.145,84.- Markedet er i nedsmeltningsmodus. Nøkkeltallene fortsetter å stinke. Vi er fortsatt inne i en svak periode, sier aksjesjef Sal Catrini hos Cantor Fitzgerald & Co i New York.Federal Reserve Bank of New York er dessuten bekymret for om den europeiske statsgjeldkrisen kan spre seg til amerikanske banker, og har bedt om informasjon om hvorvidt amerikanske divisjoner av store europeiske banker har stabil tilgang til midler nødvendig for driften.Dette skriver Wall Street Journal ifølge Reuters.Katastrofal Philly Fed Philadelphia Federal Reserve Banks indeks (Philly Fed-indeksen) falt fra 3,2 i juli til minus 30,7 i august, mens økonomer ifølge Bloomberg ventet en indeks på pluss 2,0.Salget av brukte boliger i USA falt med 3,5 prosent til en årstakt på 4,67 millioner i juli.Ifølge Bloomberg var det ventet en økning på 2,7 prosent til en årstakt på 4,9 millioner.Åpningen Det har vært en knallrød start på det amerikanske aksjemarkedet. To minutter etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått ned 3,00 prosent og står i 2.436,09 poeng, mens Dow Jones står i 11.158,98 poeng etter en nedgang på 2,20 prosent.Utviklingen kan du følge her.Les også: Jan Petter Sissener: Dette kan senke Oslo BørsJobless claims Tall fra amerikanske myndigheter viser at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) falt fra reviderte 399.000 per 6. august (opprinnelig meldt 395.000) til 408.000 per 13. august. Det var ifølge Reuters på forhånd ventet 400.000 nye søkere.Det løpende gjennomsnittet for de fire siste ukene falt fra 406.000 til 402.500.Arbeidsløse som fortsetter å få trygd, såkalte continuing claims, steg fra reviderte 3,695 millioner til 3,702 millioner. Det var ventet 3,700 millioner.Rapporten finner du her.Konsumpriser De amerikanske konsumprisene steg 0,5 prosent i juli, mot ventet 0,2 prosent. I juni falt prisene 0,2 prosent.Kjerneinflasjonen, det vil si konsumprisene ex mat og energi, steg 0,2 prosent, som var som ventet. Måneden før steg kjerneinflasjonen 0,3 prosent.På årsbasis har prisene steget 3,6 prosent, mot ventet 3,3 prosent.Her er hele meldingen