- Markedet styres av frykt og psykologi

Investeringsdirektør Bjørn Wicklund mener frykt preger mye av markedet om dagen. Nå kan FED i USA komme til å kjøre i gang seddelpressen for tredje gang, tror han.

Bjørn Wicklund - Foto_ Eivind Yggeseth, Finansavisen
Børs

Investeringsdirektør Bjørn Wicklund i Terra Forvaltning sier til TDN Finans onsdag at markedet nå styres mye av frykt og psykologi.Han ser imidlertid fortsatt oppside i det norske aksjemarkedet.- Det vi ser i markedet nå er at selskapene tar innover seg usikkerheten som børsene signaliserer, og er forsiktige med sin guiding for fremtidsutsiktene. Da får vi en dobbeleffekt hvor selskapene bekrefter det som børsene signaliserer, sier Wicklund.Han tror nå FED i USA kan komme til å kjøre i gang seddelpressen en tredje gang og at vi dermed får en QE3. Det begynner nemlig å skorte på andre finanspolitiske virkemidler.- Det som i alle fall markedet har diskontert er at det vil ta lang tid før rentene i USA blir noe særlig høyere. Vi må belage oss på lave renter i minst ett år fremover, sier Wicklund.