Meglergigant kutter i to kursmål - selg denne aksjen

- De seneste ukers aksjekursfall har skapt en del interessante muligheter, skriver meglergigant og snakker om aksje som kan stige 66 prosent. Samtidig rykker man ut med dobbel kutt i kursmål samt salgs-anbefaling.

Foto: Scanpix/AP Photo/Richard Drew
Børs

Meglergigant Goldman Sachs skriver i en oppdatering mandag at trendene i oljesektoren er støttende for nye prosjekter.Goldman mener videre at de seneste ukers aksjekursfall har skapt en del interessante muligheter for investorer. Det vises blant annet til stor ordreinngang og solid salg av multiklient-seismikk.. Dette vil føre til et strammere seismikkmarked i 2012 samtidig med at Mexicogulfen henter seg inn fra rekordlave nivåer. PGS er et rent spill på dette, og forblir på vår liste over overbevisende kjøp, heter det fra meglerhuset ifølge TDN Finans.Trass i sitt noe positive syn har ikke Goldman videre tro på oljeserviceaksjene på Oslo Børs. Flere av dem blir nedjustert noe mandag:- Aker Solutions - anbefaling: nøytral - kursmål fra 111 kroner til 107 kroner- Seadrill - anbefaling: selg - kursmålet tas fra 213 kroner til 206 kroner- PGS - kursmålet tas fra 109 kroner til 107 kroner- Fallende dagrater, lavere flåteutnyttelse. Høyere rater er en oppside risiko, skriver Goldman blant annet om Seadrill.Aker Solutions faller 2,15 prosent til 75,10 kroner mandag, Seadrill er ned 3,59 prosent til 153,10 kroner mens PGS er ned 3,60 prosent til 64,30 kroner.Goldman tror altså sistnevnte kan stige rundt 66 prosent i månedene fremover.

Nyheter
Børs