HSBC melder torsdag at de er noe svekket i troen på Seadrill og at kursmålet tas ned fra 260 kroner til 235 kroner. Anbefalingen overvekt står imidlertid ved lag, ifølge TDN Finans.Seadrill faller torsdag 2,88 prosent til 161,80 kroner. Dermed ser HSBC-analytikerne en oppside for John Fredriksen-aksjen på omlag 45 prosent.Samtidig har S&P Equity Research oppjustert kursmålet på Statoil fra 133 kroner til 144 kroner og samtidig vraket salgs-anbefalingen på aksjen. Ny anbefaling er hold, melder Stocklink.Bakgrunnen for oppjusteringen skal være de nye funnene i Nordsjøen som kan vise seg å være på 1,2 milliarder fat, ifølge S&P. Analytikerne er imidlertid noe bekymret for den generelle situasjonen i området.- På tross av slike positive nyheter er vi bekymret for om selskapet er kapable til å løse den siste tids operasjonelle problemer i Nordsjøen dette året, eller om de vil fortsette og kanskje øke, skriver S&P i en fersk rapport.Statoil faller torsdag 1,85 prosent til 127,30 kroner.