Milliardskrell for analytikerne

275 milliarder i børsverdi har forduftet som dugg for solen etter at analytikernes yndlinger har falt 33 prosent i snitt.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

De aller flestes finansanalytikerne trodde ved inngangen av året at børsen skulle opp. Likevel har de 25 mest anbefalte OBX-aksjene rast nedover fra nyttår, skriver Finansavisen.Bare siden januar har verdien av disse selskapene blitt redusert med 275,9 milliarder kroner, og det prosentvise fallet har i gjennomsnittt vært 33 prosent.På topp blant analytikernes skivebommer finner vi Telenor, Royal Caribean Cruises, Orkla ASA, Kongsberg Automotive og Marine Harvest. Totalt sett har disse fem aksjene falt med 65,6 milliarder i verdi.Med andre ord, lyttet du til finansanalytikerne Bloomberg intervjuet ved årsskiftet, har du blitt en fattig mann.Les hele saken i Finansavisen lørdag.